Een bedrijf met een rijke geschiedenis

Over ons

In 1956 begon Gerard Verboom met de verkoop van olie en gas aan particulieren en het plaatsen van propaangastanken door geselecteerde gasbedrijven. Toen hij geregeld de vraag kreeg of hij beton kon verwarmen met gaskanonnen, gaf dat de impuls om een nieuwe richting in te slaan met zijn bedrijf. Gerard ontwikkelde de eerste kachels om beton te verwarmen. (Installatietechniek)

Enkele jaren later ontwikkelde een neef van Gerard de meetapparatuur voor het bepalen van de druksterkte van beton op basis van de gewogen rijpheidsmethode. (Betontechniek). Beide bedrijven waren gevestigd in hetzelfde gebouw en werkten nauw samen. Eerst in Moerkapelle, en na de verhuizing in Moordrecht.

Over ons

Verder

Krijn Verboom, de zoon van Gerard, kreeg in 1988 de leiding over het familiebedrijf. Hij breidde de onderneming verder uit en nam in 2010 ook Verboom Betontechniek over, het bedrijf van de neef die zich had gespecialiseerd in meetapparatuur voor het verhardingsproces. Helaas overleed Krijn in 2012 op de veel te jonge leeftijd van 58 jaar.

Inmiddels is de derde generatie actief bij Verboom, in de personen van Krijns dochter Marise en haar man Xander Schuite. Xander werkt sinds 1988 bij het familiebedrijf en is sinds 2012 directeur van Verboom Beton- en Installatietechniek. Verboom Installatietechniek gaat in 2021 verder onder een nieuwe eigenaar en op een andere locatie, maar beide bedrijven blijven ook in de toekomst nauw samenwerken.

Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3

Bouwen doen we samen

Wij denken graag met u mee over hoe we het verhardingsproces van beton beter en sneller kunnen laten verlopen. Onze oplossingen voor het meten en versnellen van koude- en warme gietbouw verhogen de efficiƫntie van uw project. We vertellen u er graag over.

Contact
Bouwen doen we samen