Verwarmen

Verwarmingsinstallaties voor versnelde sterkteontwikkeling van beton

Tijdwinst

Een (voldoende) snelle sterkteontwikkeling bereikt u door de keuze van de betonsamenstelling dan wel door het toevoegen van warmte aan de (verhardende) betonspecie. Bij warme gietbouw wordt de sterkteontwikkeling versneld door op de bouwplaats warmte toe te voegen via gietbouwbranders. Als beton sneller op sterkte is, kunt u werken met een kortere cyclus van stellen, storten en ontkisten. Dit levert een enorme tijdwinst op en daarmee ook een aanzienlijke kostenbesparing.

Minder CO2-uitstoot

Ten opzichte van koude gietbouw wint warme gietbouw opnieuw aan populariteit, mede omdat bij deze techniek minder CO2 vrijkomt. Op die manier kan de bouw bijdragen aan het beheersen van de stikstofproblematiek in Nederland.

Kosten besparen

De grondstoffen voor een koud gietbouwmengsel worden schaarser en daardoor duurder. Mede hierdoor is warme gietbouw een relatief goedkope manier van bouwen. U bespaart bovendien tijd door de versnelde cyclus van stellen, storten en ontkisten.

Veiligheid

Als nadelen van warme gietbouw worden nog wel eens het plaatsen van en de regelgeving rond het gebruik van de propaangastanks gezien. De ervaring leert dat op bijna iedere bouwplaats wel ruimte te vinden is om een gastank veilig neer te zetten. Verboom is gecertificeerd door Energie Consult en gespecialiseerd in het regelen van alles wat nodig is om een gastank te plaatsen. In de ruim 65 jaar dat Verboom Installatietechniek bestaat heeft zich nog nooit een onveilige situatie voorgedaan.

Onze producten

Lees meer over versnellen van beton

Vraag hier meer informatie over het versnellen bij warme en koude gietbouw aan. In onze kennisdocumenten vertellen we meer over het versnellen van het verhardingsproces van beton.

Kennis
Lees meer over versnellen van beton

Bouwen doen we samen

Wij denken graag met u mee over hoe we het verhardingsproces van beton beter en sneller kunnen laten verlopen. Onze oplossingen voor het meten en versnellen van koude- en warme gietbouw verhogen de efficiƫntie van uw project. We vertellen u er graag over.

Contact
Bouwen doen we samen